Saturday, October 15, 2011

Versatile kah blogger ini? eh blogger ke ni??? updated 17102011

jongok2 dapor kakpah dapat le ini mende.. mekasih ye kakpah!

dh ucap mekasih kene tulih 7 pekare-pekare bekenaan teman... hmm... hmm.. hmm.. sedia?

#1 - teman rase semue kat sini buleh teke teman ni org Perak Darul Ridzuan. dedue arwah mak+pak org Tapah Road. arwah apak cekgubesor, arwah mak suriarumah.. :)

#2 - teman suke makan! bloglist teman 70% blog2 kawan2 yg suke makan juge ataupon yg suke masak mekanan. a stress reliever to me. tak elok juge kan... tapi tu la kalo dah suke, payah nak katekan tidak pade mekanan...... & menuman (tecekek kang susah gak kan)

#3 - alang2 kepalang stori makan, nak juge sharing mekanan & menuman feveret. feveret mekanan is A.Y.A.M. apepe ayam lah! menuman pulak setakat hari ni is AsamBoi Limau.. ke Limau Asamboi? memane lah ekk.. macam pisang goreng vs goreng pisang tuuuu.. ;)


#4 - teman suke bersiul! nak nyanyi suara tu idok le semenggah sangat, jadi siul2 je ikut lagu. org tue2 kate bersiul ni panggey ulor masok rmh.. kekadang tu tiup2 mekanan/minuman paneh utk anak3, keluor bunyi siul2 hehehee

#5 - teman suke nengok tibi! suke sangat! suke suke suke sangat! ok cukup..

#6 - teman suke bace buku jugek! sebenornye suke bace buku dulu dari tengok tibi tapi memandangkan frekuensi bace buku dah kurang banding dgn tengok tibi, naik le rankingnye tengok tibi. anak2 sedare teman mane yg ulatbuku tu memang dikaitkan dengan menurun dari teman ni. o ye.. blog + mukebuku juge teman banyak bace :D

#7 - akhir tapi tak kurang juge.. tidor juge kegemaran teman. alhamdulillah setakat umor ni belum lg bermaksaelah nak tidor. nak kate sleeping beauty tu idok le... sipi2 tang celah kuku tu ade le hehehe :P

gitu le serbe serbi sedikit tak banyak bekenaan teman ni.

wassalaamu!


chop chop chooopppp! sesape yg dh jongok ini entri dptlah mende alah ni ekkk.. kesian.. eh sekiaannn!

9 comments:

kakcik said...

Banyak kesukaan mike tu - macam makan dan tido, adalah kesukaan teman juga. :)

azieazah said...

Amboiiii sekampung la kita. Tapi awak ni idak ler pandai sembang macam kamu...

cheqna said...

hehehehe suka tido yer =)

AzeedA said...

kakcikku yg cuti sakit lagi..
kite sherupeeeee kite sherupeeeee.. moge cepat sembuh ye!

kak azieku yg bermacaron purple..
iye le sekampung kite.. awok pon idok le pandey benor.. cukop2 makan je..

cheqnaku yg selamat sudah rakannye..
ate mike suke juge ke? ;)

Dania Zaki said...

Hai aunty, ni Dania. Jemputlah baca blog Dania.

AzeedA said...

hai Dania yg lawa mcm maminye.. :)
aunty baca blog Dania.. nanti aunty follow ye!

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Pe kabor? Tima kasih ngekor blog teman dan baca. Ni teman pulok ngekor blog Yong. Ye suke makan yek. Teman pun suke cuma sesikit. Blog teman semedang ada gambor makanan tp tak boh resepi, gambor jer. Teman link blog Yong supaye senang nk klik. Tessekurler!

akuzle said...

kaakkkkk...baru sampai sinikkk...versatile sgt2...eheheh

AzeedA said...

w'slm yong!
sakit tekak skit, anggote2 bdn lain sehat slhamdulillah.. :)
ha itu le muskil juge nengok gambor2 mekanan tp intey juge kot2 ade puan blognye makan hehe.. ;)
same-same kasih!

akuzle.. welkam bebeh! ha kalo akak versatile, kamu amik le tag ni ye :D