Friday, May 6, 2011

Bonda



  • abg nasir tgh nyanyi ni ha.. :) sgt sedap ya amat! rinduuuuu kt bonda teman.. al Fatihah..


  • bekpes pg ni ditaje oleh pegawai yg dpt naik pangkat -> nasiklemak ayam rendang yg yummeh! sori gambor tak dan nk amik.. alah stnded le ropenye ;)


  • oleh kerna kakcikku cayang menanye ce cite teman hat pg semlm, teman nk kabor le lebihkorang sari beritenye ye.. pade suatu hari.. burung2 berkicauan *liuk2 tgn ala Usop Wilcha* hehehehe k serius sket aiishhh
sori ye post ni tulihnye semlm.. tak dan nk ngabihkan.. nk lyn videonye tenyeh sini ye..

ceni.. munkin ramey tau yg ofis2 gomen ni parking sgt3 le problem thanx to the brilliant layout approved by org2 yg bekenaan tu.
stakat kemarin teman buleh lg nk touch pass masuk parking staff kt bangunan lame. sbbnye park situ lg anak temannye taska kt situ. jd pg2 senang skit nk dukong dia naik.
pg semlm touch2 tak naik2 palangnye. hmmm saspeknye punce kejadian ni adelah sorang officer tu. teman park tmpt tu sbb kosong + aseynye kepunyaan bkeh ketua sektor teman yg dh naik pankat.
satu pg tu mamat officer ni call. katenye lot tu dia take over sbb dh kne tukor ke blok tu. teman pon mtk maap le kate tak taukan dh jd dia punye prkg tu. ropenye teman tak tau yg dia dh meghoyan kt opis lame teman nanyekan kete sape yg dok prkg teman tu. member2 lame pulak call lpeh dia call.. bgtaukan kejadian meghoyan tu.. ade dia sebut nk blok pass teman pasey masuk tmpt dia.. mementang le kje bhgn keselamatan kan, suke suki gune power. tp lpeh tu mmg teman tak masuk dh prkg dia.
mmg rase down dibuli cenggitu.. takpe le.. spt yg penah teman komen dlm blog kakpah, teman doa le moge rezki teman sekuarge dipermurahkan Allah.. aminn! moge2nye doa teman makbul. dlm ati mmg geram tp ye lah melawan kdg2 tak bwk pekdah apepe. kite semut die tu lebah..


itu le stori tak sedap yg teman dpt share kt sni. yg lain2 tu bior le teman pendam dulu.. moge ade penyelesaiannye esok luse..


buat mase2 cenggini teman sgt2 rindukan pelukan + ciuman arwah bonda. moge arwah Mak, Apak + kakak2 teman yg dh pergi dulu tenang di sisiNya.. amiinnn!


apdet terkini as in few minutes ago - mmg sah mat meghoyan tu instruct blok pass teman. well i really do hope he can bring the parking lot into his liang lahad esok2... seriously.. Link

4 comments:

mala said...

al-fatihah to arwah bonda & happy monther's day to u! muah!

AzeedA said...

TQ Mala dearie.. all the same 2 u 2.. mwamwahs!

kakpah said...

salam azeeda,
cite orang atas buli orang bawah macam dah biasa tengok kat drama kan? cerminkan apa yang berlaku kat real life jugak.
anyway.. jangan jadikan peristiwa macam tu kontrol kehidupan kita. Be cool bebeh!! haha.. kegembiraan ada di mana2. meroyan tu macam taik gigi seciput yang terselit celah gigi je.

happy mother's day.

AzeedA said...

wslm kakpah.. :)
art imitating life kan kak?
yg penting heppi.. bersyukur dgn ape yg ade..
ade hikmahnye tu Allah tarikbalik ape yg kite ade.. *ayat sedapkan ati*
TQ ye kak.. happy mother's day to u too! despite the ulats hehehe ;)