Wednesday, January 26, 2011

..menikam dan membiarkan.. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/1/26/nation/7871368&sec=nation

smenjak yg kecik tu, teman amik cucuk perancang Depo Provera. 3 bln skali.. tiap2 kali gi mtk sain kuar dgn bos, teman kate nkgi cucuk Botox.. tergelak dia.. :) mmg mcm botox.. abih ngembang mane yg leh kembang dibuatnye.. hmmm... thn lpeh genap 4 thn teman ngambik botox tu.. misi nasehatkan beghenti dlu sbb lame sgt ngambiknye. dibaginye sughat gi klinik peghancang kuarga utk langkah meghancang seteghuihnye.. tapi teman tak pegi. lpeh tu ade le dtg bendeghe meghah sikit2. sampey ke bln ni takde meghah. ghiso juge kot2 ngandong tak sedor.. semlm beli le tester. pg td test.. satu line je. sbenornye teman tak kesah ade ke tak ade.. ade alhamdulillah.. tak ade takpe. bace beghite kat link ateh tu lg le teman ngilu d ati... cemane tergamoknye dia buatnye anak kandungnye gitu? ditikamnye anak yg baghu lahir tu lime kali lepeh tu bior je kat bilik ayor.. kejam! semlm ade teman bace pasey 'post natal depression' yg ghamey org sini buat tak kesah je atopun tak gheti nak nyeleseinye.. cakap melayunye meghoyan. teman ghase itu le salah satu punce utamenye.. anaknye pompuan pulak tu.. kalo le tak ndak sgt, bagi je kat teman... teman sanggop! mmg teman berdoa moge anak2 yg tak berdosa ni dilindungi dr manusia kejam cenggini.. andainye nak buang.. buang le pade teman takpe.. :'(
teman bukannye beghete, utang beghibu2 lemon.. tapi teman punye ati. ati ni tak sampey ati nk nengok pekaghe2 cenggini.. sedih benor.. arwah apak teman cikgubesor je jawatannye mase meninggey, arwah mak jage kami 13 anak2nye sepenoh mase.. tak adenye dibuang2.. soghang je dibagi dgn beghat ati pd adik mak sbb dh kawen lame tp belom dpt anak.. lpeh dpt kak teman tu teghuih dia mengandong.. alhamdulillah!

al Fatihah buat arwah apak, mak, kekande2 teman + anak2 tak berdosa yg dh pergi menemuiNya..

2 comments:

kakcik said...

Cer mike usya kat blog Ikut Suka Aku (ISA) tu.. ada gambo budak kena semelih pas tu nak digoren dek emoknye sebab takde benda nak makan! :(

AzeedA said...

masya Allah iye ke kakcik???
adoi laaa dh akhir zaman dunia ni..