Thursday, March 1, 2012

Handphone!


Tarikh - 29/2/2012
Hari - Lompat
Lokasi - stesyen Shell Putrajaye (ade satu je pun..)
Masa - tengahari rembang!

Tengah beratur nak bayar barang idaman hero kenit di kaunter.
Tetiba abang Shell kat sebelah jerit kat walkie talkie, 'Pam 7 handphone!'
Tertengoklah ke pam 7.
Ade le MakBuyong ni tengah cakap handphone sambil menggoyang badan ke kiri kanan dengan tekunnye.
Abang Shell pon ulang jeritan, 'Pam 7 handphone!'
Abang Shell2 keluar dari kedai, meluru ke pam 7, smackdown MakBuyong dan pijak handphone tu!
Acah je... Abang Shell2 gi depan MakBuyong dan sound baeekk punyaa...
MakBuyong pon isi minyak dan terus memandu keluar sambil menyanyi2 riang.
OK acah jugak.. tak dengor pon nyanyinye.
MakBuyong tak sedor gamaknye dia baru je membahayakan nyawa diri, anak dalam perut, anak-anak dalam keretanye, pengepam-pengepam minyak lain yang ada dan kami-kami yang dalam kedai Shell.
Bangga rasenye bila ade stesen minyak yang jage keselamatan gitu.
Selama bertahun gi Petron@s tak pernah lagi dengor.. ke ade juge?
Ce tengok video ni
Kome yang opis blok segale male video tu ce tengok sini
Moge disedorkan sebelum terlambat, aminnn...

11 comments:

kakcik said...

Eh! mak buyung tu bukan Intan ke? :)

cheqna said...

petronas tak pernah lagi rasanya buat camtu
bagus r shell..menjaga keselamatan semua

mala said...

hahaha aku baru nk kata mak buyong tu bkn hang ka pahdah!

AzeedA said...

Kakcik & Mala..
Ai MakBaruBuyong le.. dok dlm kedai tgh bayor ;)

Cheqna..
kan? seingat akak tak pernah mengalaminye kat Petron@s.. itu yg nk stori sesangat tu :)

Acik Erna said...

Azeeda..acik pun belum pernah jumpa ada yang menegur bila guna hanphone di pam minyak...cuma beringat sendiri je.bila nampak gambar handphone yang di pangkah tu.

AzeedA said...

Acik Erna..
haa itu le.. same le kite :)

@cu SaYaNg said...

bagus nye pekerja tu
jarang ada pekerja yg nk tegur customer selalu di biar kan je

AzeedA said...

yey @cu dh leh komens!
Mesia ni 'safety first' sgt2 jarang diamalkan kan?

Mrs Lya said...

biar lambat komen asal sampai...

memang petugas petrol pam akan menjerit2 kat mic bila nampak org guna henpon masa mengepam. Tapi kalau John yg buat, sebelum org jerit kat mic, aku jerit kat dia dulu.

Mrs Lya said...

ops sambung...

Kalau takde yg menegur mungkin sbb diorg xnampak, xperasan sbb layan customer kat dalam kedai, atau mungkin yg tinggal situ cuma bangla yg tak paham apa. :)

AzeedA said...

hahaaa MamiLya dh mendarat!
serius beb.. sepanjang aku ngisi minyak lom pernah jumpe yg menegor.. :)
aku leh imagine ko jerit kat John hahahahaaaa